Identita

San Diego Zoo Wildlife Alliance

Zoo San Diego a San Diego Zoo Safari Park sú dve najväčšie zoologické záhrady na svete, v ktorých žije spolu viac ako 15 000 vzácnych a ohrozených zvierat, ktoré predstavujú viac ako 750 druhov a poddruhov. Oba parky sú súčasťou neziskovej ochranárskej organizácie, ktorá sa usiluje o záchranu druhov na celom svete a môže sa pochváliť jedným z najväčších združení členov zoologických záhrad na svete s viac ako pol miliónom členov. Pentagram vytvoril pre ZOO a Safari Park novú identitu značky, ktorá vystihuje ich jedinečné poslanie a históriu, vrátane nového názvu ich materskej organizácie, premenovanej na San Diego Zoo Wildlife Alliance (SDZWA).

Nové logo spája tri zvieratá, ktoré sú dôležité pre históriu SDZWA a reprezentujú jej storočné úsilie o ochranu prírody. Myšlienka založiť zoologickú záhradu vznikla v roku 1915, keď jej zakladateľ Dr. Harry Wegeforth prechádzal okolo zverinca opusteného po Panamsko-kalifornskej výstave v San Diegu a počul rev leva menom Rex. (Lev je teraz symbolom zoologickej záhrady, pripomína ho socha „Rexov rev“ pri jej vchode.) K levovi sa v znaku pripojil kondor kalifornský, druh, ktorý sa podarilo vrátiť z pokraja vyhynutia, čo je významný úspech organizácie, a nosorožec biely, ktorého zachraňujú pomocou jedného z najúspešnejších riadených chovných programov na svete.)

Identita sa rozširuje na systém čiastkových značiek pre rôzne zložky aliancie. Tie sú ďalej farebne odlíšené pomocou svetlej a modernej palety s názvami inšpirovanými prírodou. Hlavná značka Alliance sa objavuje v tmavozelenej lesnej farbe „Habitat Green“; medzi ďalšie farby patria „Bumblebee Yellow“, „Macaw Red“ a „Elephant Gray“. Grafické prvky sa dajú modulovať v rámci identity pre rôzne kontexty, od serióznych a vedecky zameraných až po hravé a rodinné. Výrazný grafický vzhľad loga sa prenáša do série ikon zvierat a použitie pozitívno-negatívneho priestoru naznačuje vymieranie v sérii plagátov „Záchrana druhov na celom svete“, na ktorých sú ilustrácie zvierat v siluetách.

Text a Foto: www.pentagram.com

Nezávislý blog o všetkom čo ma zaujalo vo svete dizajnu, technológií, umenia a kultúry. 

Mohlo by sa Vám páčiť

Syr Atilatte

Brazílska spoločnosť MELT Design navrhla obal na syr Atilatte zameraný na deti ako individuálny kus alebo balíček

Meat Studio GoGo

GoGo, značka rýchleho občerstvenia a obchodov s hotovými jedlami, ktorú vytvorila pekinská spoločnosť Subway, bola spustená v júli 2021.

Bunker Classic Gin

Štúdio Javier Garduño EdD vytvorilo na etiketu ginu Bunker koláž s použitím prírodných prvkov, ako sú botanické rastliny