Produkty

Yonda 320

„Meníme sa – a s nami aj kancelárie.“ Tento predpoklad bol ústredným bodom pri navrhovaní viacúčelovej stoličky Yonda. Vychádza z holistického prístupu a jej cieľom je spojiť rôzne oblasti použitia na relaxáciu alebo tímovú prácu. Realizuje myšlienku archetypálnej univerzálnej stoličky so škrupinovou konštrukciou v modernom, dynamickom dizajne.

Ďalšou zásadou návrhu bola optimalizácia pre potreby efektívneho využívania zdrojov a udržateľnosti. Biokompozitová škrupina sedadla Yonda je vyrobená z recyklovaného plastu a drevného odpadu, napríklad z odpadu, ktorý vzniká na pílach. Vďaka podrúčkam, ktoré sú plynulo integrované do línií, pôsobí tvar škrupiny sedadla plynulo a zároveň nezávisle a dynamicky.

Stolička Yonda má vysokú kvalitu povrchu a svojím jemným dizajnovým jazykom má vyvolávať emócie. Vyrobená z jedného kusu a homogénne spojená s otočným rámom vykazuje jednotný vzhľad s integrovanou funkciou hojdania, ktorá vyzýva používateľov, aby sa na nej cítili dobre aktívnym sedením. Stolička má rám vyrobený z recyklovaného hliníka a čalúnenie sedadla potiahnuté recyklovanou tkaninou, ktorú možno monofrakčne triediť. Vďaka štyrom druhom čalúnenia, šiestim farbám a štyrom variantom rámu vznikla Yonda ako univerzálna stolička s možnosťou prispôsobenia a zároveň ako príspevok ku kultúre doby. Okrem toho je odolná a vhodná na opravy. Z hľadiska dizajnu tak stelesňuje príťažlivú a estetickú ekologickú premenu.

Red Dot Design Award 2022
Na viacúčelovej stoličke Yonda je pôsobivé dokonalé začlenenie podrúčok do elegantnej škrupiny sedadla. Stolička vykazuje expresívny dizajnový jazyk, v ktorom sa každej z častí v redukovanom počte venovala náležitá pozornosť. Dizajn z recyklovaných materiálov je moderný a dodáva tejto stoličke poctivý vzhľad a pocit. Yonda je pohodlná, vysoko flexibilná a prispôsobí sa telu používateľa.

Text a Foto: www.wilkhahn.com

Nezávislý blog o všetkom čo ma zaujalo vo svete dizajnu, technológií, umenia a kultúry. 

Mohlo by sa Vám páčiť

Lampa ARKW

Základná oblúkovitá štruktúra lampy ARKW zo španielskeho dizajnérskeho štúdia Puig Migliore je fragmentovaná…

Hermès Maison 2024

Kolekcia Hermès Maison na Milan Design Week 2024 nás pozýva, aby sme vystúpili z času – a zároveň…

mmcité Morse

Kolekcia Morse od spoločnosti mmcité sa skladá z rozmanitých tvarov a dĺžok, ktoré podtrhujú…