Brokis
Produkty

Brokis

Česká značka prémiového osvetlenia Brokis je syntézou nádherného dizajnu, špičkovej kvality a pozoruhodnej remeselnej zručnosti českých sklárskych majstrov. Originálne kolekcie osvetlenia BROKIS, koncipované renomovanými českými a zahraničnými dizajnérmi, si postupne získali medzinárodné uznanie a uznanie. Spoločnosť kombinuje ručne fúkané sklo s ďalšími ušľachtilými materiálmi, ako je drevo a ručne lisovaný kov, v odvážnych svetelných kompozíciách, ktoré posúvajú hranice súčasného dizajnu. Portfólio Brokis obsahuje moderné funkčné svietidlá, dekoratívne predmety a jedinečné svetelné riešenia pre architektov a interiérových dizajnérov. Vďaka vlastným veľkokapacitným výrobným zariadeniam, ktoré majú korene vo viac ako dvestoročnej histórii, môže spoločnosť Brokis slobodne experimentovať a vyvíjať inovatívne materiály, techniky a technológie, ako aj ponúkať riešenia osvetlenia na mieru.

So spoločnosťou Brokis vytvoril pán Rabell značku osvetlenia, ktorá ponúka úplne iné výrobky, než aké sa predtým vyrábali v sklárni Janštejn. Postavilo sa niekoľko nových pecí talianskeho typu a zdokonalili sa výrobné postupy. Niektoré, ako napríklad brúsenie a maľovanie skla, sa prestali vyrábať a iné sa obnovili, napríklad fúkanie skla, tvarovanie optiky a tradičné hotshopové techniky. Obnovili sa pôvodné a takmer zabudnuté receptúry na výrobu farebného skla, ktoré sú teraz charakteristické pre značku Brokis.

Skláreň Janštejn, ktorá sa nachádza v malebnom českom kraji Vysočina, už viac ako 200 rokov udržiava tradíciu fúkania skla, ktorá siaha až do konca 17. storočia. Továreň bola založená v roku 1809 neďaleko obce Horní Dubenky a generácie húževnatých remeselníkov, ktorí v nej pracovali, prežívali obdobia prosperity, ale prešli aj mnohými ťažkosťami, pričom medzi najväčšie výzvy patrili tri ničivé požiare, dve svetové vojny a znárodnenie. Dnes je skláreň Janštejn najväčším výrobcom špeciálneho osvetľovacieho skla v Českej republike.

www.brokis.cz

Nezávislý blog o všetkom čo ma zaujalo vo svete dizajnu, technológií, umenia a kultúry.

Mohlo by sa Vám páčiť

Hermès Maison 2024

Kolekcia Hermès Maison na Milan Design Week 2024 nás pozýva, aby sme vystúpili z času – a zároveň…

mmcité Morse

Kolekcia Morse od spoločnosti mmcité sa skladá z rozmanitých tvarov a dĺžok, ktoré podtrhujú…