Architektúra

Pavilón 21 MINI Opera Space

Ide o dočasný priestor pre experimentálne scénické umenie Bavorskej štátnej opery (Bayerische Staatsoper) v Mníchove. Rozložená konštrukcia, ktorú navrhla spoločnosť COOP HIMMELB(L)AU, pojme 300 sediacich alebo 700 stojacich divákov a dá sa prepraviť na ďalšie miesto podujatia pomocou prepravných kontajnerov.

Modulárna architektúra umožňuje premiestnenie miesta konania na rôzne mestské priestorové štruktúry, na ľubovoľné miesto a prispôsobenie rôznym potrebám jeho majiteľov.

Koncepcia návrhu „Pavilónu 21 MINI Opera Space“ vychádza z riešenia „rozporu“ medzi nimi: výzvou, pred ktorou stojí COOP HIMMELB(L)AU, je navrhnúť ľahkú budovu, ktorá dokáže splniť požiadavky na akustiku koncertnej sály a dá sa rýchlo rozložiť a opäť zložiť. Ako teda vytvoriť priestor, ktorý má kvalitnú akustiku a zároveň je ľahký?

Počas procesu navrhovania sa architekt v prvom rade zamyslel nad tým, ako do sály vniesť architektonické prvky, čím by sa zmenila zvuková sekvencia priestoru a zároveň by sa vytvorila potrebná zvuková kulisa koncertnej sály prostredníctvom série kužeľovitých „Soundscapes“. Steny s reflexnými, pohlcujúcimi vlastnosťami.

Text a Foto: coop-himmelblau.at

Nezávislý blog o všetkom čo ma zaujalo vo svete dizajnu, technológií, umenia a kultúry. 

Mohlo by sa Vám páčiť

Drevodom Devín

Drevodom, ktorý navrhli plusminusarchitects, sa nachádza na juhozápadnom okraji Devína a susedí s Devínskou lesostepou.

Dunrobin Castle

Dunrobin Castle je najsevernejšie položený z veľkých škótskych hradov a so 189 izbami je najväčší na…

Airbnb Pixar Up

Airbnb ponúka podrobnú kópiu domu z animáku Up (Hore) od Pixaru s viac ako 8 000 balónmi a dom sa vznáša…

Vigo HALO

NOARQ, AM2 Arquitectos a inžinierska spoločnosť Arenas Y Asociados predstavujú Halo, mestský výťah…