Produkty

Foscarini lighting

Spoločnosť Foscarini vymýšľa, vyvíja a vyrába dekoratívne svietidlá: vo dne i v noci, či už sú zapnuté alebo vypnuté, zvádzajú, prekvapujú a inšpirujú. Svetlá Foscarini sú koncipované ako dizajnové objekty, ktoré menia priestory: prinášame krásu, vyvolávame emócie.

Foscarini navrhuje s nezávislosťou od akýchkoľvek výrobných obmedzení, čo sa premieta do slobody nápadov. Výsledkom 35-ročnej spolupráce spoločnosti s medzinárodnými dizajnérmi a majstrovstva v oblasti osvetlenia je dlhý zoznam dizajnových ikon integrovaných do domáceho alebo kolektívneho prostredia na celom svete. Jednou z konštánt v celej ich histórii bola prísnosť a vášeň pre každý projekt.

Veta, ktorá vyjadruje podstatu spoločnosti Foscarini, je zložená z dvoch slov, ktoré predstavujú oddelené svety, keď sú oddelené, a silnú víziu, keď sú opäť spojené: svet tvorby, tvarovania materiálu; a svet svetla, vízie, myšlienky.

Výroba je pre Foscarini vždy bodom návratu v rámci procesu navrhovania. A tvorba svetla nie je nič iné ako forma, konkrétny predmet – lampa – osvetľujúca významy.

Text a Foto: www.foscarini.com

Nezávislý blog o všetkom čo ma zaujalo vo svete dizajnu, technológií, umenia a kultúry. 

Mohlo by sa Vám páčiť

Lampa ARKW

Základná oblúkovitá štruktúra lampy ARKW zo španielskeho dizajnérskeho štúdia Puig Migliore je fragmentovaná…

Hermès Maison 2024

Kolekcia Hermès Maison na Milan Design Week 2024 nás pozýva, aby sme vystúpili z času – a zároveň…

mmcité Morse

Kolekcia Morse od spoločnosti mmcité sa skladá z rozmanitých tvarov a dĺžok, ktoré podtrhujú…