Architektúra

Záhrada v Chatsworthe

Tom Stuart-Smith spolupracuje s tímom záhradníkov v Chatsworthe už od roku 2016 a v súčasnosti prebieha v záhrade niekoľko projektov. Sú to práce na projektoch Rockery a Arcadia, ktoré sú rozdelené na etapy, a konzultuje sa aj návrh a rozvoj ďalších oblastí vrátane The Ravine, The Rose Garden, The Cottage a Sensory Garden.

V roku 2018 bola vysadená prvá fáza návrhu pre výnimočnú Paxtonovu skalku z roku 1842, ktorá sa nachádza v srdci tejto nádhernej krajiny. Bola vybudovaná ako spomienka na návštevu 6. vojvodu v Alpách a zároveň na Bolton Strid – úzku priepasť na rieke Wharfe neďaleko Bolton Abbey, rodinného sídla Devonshirovcov v Yorkshire. Premena skalky sa začala v roku 2018 a každý rok prebiehala nová fáza s výstavbou nových chodníkov a skaliek vlastným tímom počas zimnej sezóny a výsadbou na jar.

V roku 2018 sa začalo pracovať aj na 18-hektárovej ploche lesa známej ako Arcadia, južne od kaskády a v susedstve pstruhového potoka. Pracovalo sa na vyčistení poľany cez zarastený lesný porast, čím sa odhalili výhľady cez záhradu na krajinu za ňou. Nová sieť chodníkov sprístupnila Arcadiu a umožnila návštevníkom prvýkrát preskúmať túto oblasť.

Text a Foto: www.tomstuartsmith.co.uk

Nezávislý blog o všetkom čo ma zaujalo vo svete dizajnu, technológií, umenia a kultúry. 

Mohlo by sa Vám páčiť

888 Brickell

Módna značka Dolce & Gabbana zverejnila rendery mrakodrapu v Miami, ktorý vznikol v spolupráci…

Chata Lopez Lookout

Nedávno dokončená chata Lopez Lookout od ateliéru Heliotrope Architects je príkladom vynaliezavého dizajnu.

Sunglider

Projekt Sunglider Smart Uberground Metro je zameraný na modernizáciu verejnej dopravy vo veku adaptability…

Záhrada Bodnant

Záhrada Bodnant, ležiaca nad riekou Conwy a s výhľadom na pohorie Eryri (Snowdonia), je jedným z najkrajších…