Blond-Hedgehog
Produkty

Blond Hedgehog

Domácnosti sú čoraz viac prepojené; inteligentné žiarovky, inteligentné reproduktory, digitálni domáci asistenti, inteligentné termostaty a domáce bezpečnostné kamery sú dnes v modernej domácnosti samozrejmosťou. Všetka táto konektivita, žiaľ, spôsobuje, že domácnosť sa stáva terčom počítačovej kriminality. V ideálnom prípade si domácnosti teraz vyžadujú sieťovú ochranu na podnikovej úrovni, aby hackeri nemohli počúvať vaše súkromné rozhovory, sledovať váš pohyb a kradnúť vaše heslá. Takáto pokročilá ochrana sa však zvyčajne spája s množstvom technického žargónu, príliš komplikovaným nastavením a náročnými procesmi údržby.

Hedgehog na to reaguje poskytovaním ochrany podobnej obchodnej, ale s nastavením typu plug-and-play. Hedgehog je váš digitálny strážca. Využíva technológiu Zobi Home Intelligence na detekciu a prevenciu kybernetickej kriminality v celej vašej domácej sieti. Je malý, roztomilý – ale pichľavý tvárou v tvár útokom, preto jeho názov.

Pre štúdio blond bolo dôležité, aby názov a účel objektu inšpiroval dizajnový jazyk. Vďaka tomu je Ježko malý, roztomilý a priateľský. Má však ostré obranné hrany, čo je jemný odkaz na ježkove ostne, ktoré slúžia na obranu proti útokom. Z funkčného hľadiska tieto hroty zabezpečujú vetranie a skrytý otvor pre Ježkovo osvetlenie. Existoval pocit, že Ježko musí byť viditeľný, ale zároveň; splynúť s domácim prostredím. Z tohto dôvodu sa dizajnéri inšpirovali trendmi v dizajne domácich potrieb; čo im pomohlo vytvoriť dekoratívne pôsobiaci objekt a zabrániť tomu, aby Hedgehog pôsobil ako kus spotrebnej elektroniky. Tento prístup zase zdôraznil roztomilú a priateľskú estetiku, vďaka ktorej sa dá začleniť prakticky do každej domácnosti bez ohľadu na dekor.

Hoglet (čo je názov pre malého ježka) je zosilňovač dosahu Wifi a rozšírenie produktového radu Zobi. Hoglet preberá estetické línie od svojho „rodiča“, aby vytvoril ucelený dizajnový jazyk a odlíšiteľnú rodinu výrobkov.

Foto a text:
www.red-dot.org
blond.cc

Nezávislý blog o všetkom čo ma zaujalo vo svete dizajnu, technológií, umenia a kultúry.

Mohlo by sa Vám páčiť

Lampa ARKW

Základná oblúkovitá štruktúra lampy ARKW zo španielskeho dizajnérskeho štúdia Puig Migliore je fragmentovaná…

Hermès Maison 2024

Kolekcia Hermès Maison na Milan Design Week 2024 nás pozýva, aby sme vystúpili z času – a zároveň…

mmcité Morse

Kolekcia Morse od spoločnosti mmcité sa skladá z rozmanitých tvarov a dĺžok, ktoré podtrhujú…