Architektúra

Pavilón na nádvorí OWO

Spoločnosť DaeWha Kang Design dokončila úžasný návrh nádvoria a pavilónu pre The OWO, bývalý Old War Office v londýnskej štvrti Whitehall. Vonkajší priestor bol premenený na Veľké nádvorie, ktoré vytvára príjemný a nezabudnuteľný príchod pre obyvateľov a návštevníkov hotela The OWO a Raffles London.

Vzhľadom na významné historické prostredie budovy Williama Younga zo začiatku 20. storočia bola nová stavba koncipovaná s hlbokým ohľadom na jej okolie, navrhnutá ako sochársky objekt rovnako ako budova. Vlniace sa fluidné formy vnášajú do ťažkej formálnej architektúry dynamiku a vytvárajú oázu života a aktivity v rámci Whitehallu. Zrkadlovo leštené kovové tvary strechy pavilónu zároveň dosahujú efekt zrkadlenia, čím sa znižuje vizuálna rušivosť historického kontextu.

Spoločnosť DaeWha Kang Design vytvorila aj ohromujúcu päťmetrovú sochársku fontánu, ktorá predstavuje jin k jangu pavilónu. Súhra skutočnej vody a odrazených kovových vĺn vytvára dramatický a dynamický zážitok pre návštevníkov OWO. Kovové dielo je dokončené farbou Aston Martin, čím sa vracia k spojitosti s budovou Jamesa Bonda.

Text a Foto: daewha.com/

Nezávislý blog o všetkom čo ma zaujalo vo svete dizajnu, technológií, umenia a kultúry. 

Mohlo by sa Vám páčiť

Arne Maynard

Ústredným prvkom práce Arneho Maynarda ako záhradného dizajnéra je jeho schopnosť identifikovať…

Tyra House

Na základe koncepcie záhrady v údolí rieky Tyra, ktorú vytvorila spoločnost Zelený priestor, navrhli Fiala Architects…

Twin House Vilnius

Twin House – dva moderné domy v tradičnom štýle, navrhnuté štúdiom ArchLAB v starej štvrti mesta Vilnius, Litva.