Architektúra

Camp Adventure Park

Lesná veža v Camp Adventure Parku je novým a jedinečným zážitkovým cieľom. Na 900 metrov dlhej promenáde spojenej so 45 metrov vysokou vyhliadkovou vežou vzniká jedinečná príležitosť prejsť sa medzi stromami a zažiť ohromujúcu prírodu zachovaného lesa z inej perspektívy. Veža a promenáda sú plynulo prepojené súvislou rampou, ktorá sprístupňuje les všetkým – bez ohľadu na ich fyzickú kondíciu.

Camp Adventure sa nachádza v chránenom lese Gisselfeld Klosters Skove, hodinu južne od Kodane v Dánsku. Les zdobí niekoľko prírodných biotopov, ako sú jazerá, potoky a mokrade.

Trasa medzi stromami prechádza jemne a citlivo cez rôzne druhy lesa, pričom čo najmenej narúša životné prostredie. Konštrukcia chodníka v korunách stromov je rozdelená na vyšší a nižší chodník. Veža a nižší chodník sa nachádzajú v mladších oblastiach, zatiaľ čo vysoký chodník bude prechádzať najstaršími časťami lesa. Na vysokom chodníku bude tiež rad aktivít pre rôzne skupiny používateľov, ktorí sa budú môcť učiť a využívať kvality lesa.

Vyvrcholením prechádzky je veža a vyhliadková plošina nachádzajúca sa vo výške 45 metrov nad zemou. Geometria veže je tvarovaná tak, aby umocnila zážitok návštevníkov, pričom sa vyhýba typickému valcovitému tvaru v prospech zakriveného profilu so štíhlym pásom a rozšírenou základňou a korunou. Tým sa nielen zvyšuje stabilita veže, ale aj zväčšuje plocha vyhliadkovej plošiny na vrchole veže, pričom sa umožňuje lepší kontakt s korunami lesov.

Text a Foto: www.effekt.dk

Nezávislý blog o všetkom čo ma zaujalo vo svete dizajnu, technológií, umenia a kultúry. 

Mohlo by sa Vám páčiť

Záhrada Fishermans Bay

Jill a Richard Simpsonovci premenili záhradu Fishermans Bay v drsnom prostredí na sviežu kombináciu kvetinových záhonov.

Chata Bučina

Štúdio ARD dostalo od klienta zadanie navrhnúť budovu pre správcu lyžiarskeho strediska v zastavanom území obce Horná Malá

Parkovací dom Ostrava

Až šesťsto parkovacích miest ponúkne nový parkovací dom, ktorého výstavba sa začne v blízkosti Krajského úradu v Ostrave.

Bistro stodola

Polootvorená stodola, ktorú navrhlo maďarské štúdio SAGRA Architects, slúži ako malá reštaurácia a vínna terasa.

Aristides Dallas Villa V

Návrh gréckeho štúdia Aristides Dallas Architects sa týka rekreačnej rezidencie, ktorá sa nachádza na strmom skalnatom svahu

Jardins d’Etretat

Hlavnou myšlienkou návrhu štúdia Libeskind je vytvoriť intímny priestor, ktorý pozýva návštevníkov svojou jedinečnou vizuálnou identitou.