Technika

Golden Age Streamliner

Spoločnosť Nmoto, odkazujúce na slávne časy predvojnového motorizmu, zhmotňuje tento zlatý vek do modernej inkarnácie. Motocykel zlatého veku vychádza z nového BMW C400X, spájajúceho najnovšie technológie a rýchlosť s retro štýlom. Dizajn, ktorý je celosvetovo limitovaný len na 100 kusov, v skutočnosti využíva legendárny prototyp Henderson Courtney z roku 1936.

Elegantný Nmoto Golden Age Streamliner hostí majstrovskú sadu v štýle Art Deco vyrobenú z deviatich kusov uhlíkových vlákien, vyvinutú a vyrobenú v spolupráci so spoločnosťou zillers motorcycles slávna obličková mriežka BMW sa výrazne valí od rukoväte až po zem a je spárovaná aj s mriežkami v spodnej časti karosérie. Bočné lišty sa plynulo zakrivujú a vydúvajú, akoby boli plné charakteru. dizajn dopĺňajú nové kryty smeroviek, nová skrinka svetlometov a úložný priestor pod sedadlom vodiča a spolujazdca.

Kit neo-retro sa zmestí na BMW C400X, ktoré bolo so snahou o čo najdostupnejší zákazkový kit vybrané ako cenovo najdostupnejší motocykel od značky. Poháňa ho motor s objemom 2020 350 cm3 , ktorý produkuje 35 koní a dosahuje maximálnu rýchlosť viac ako 90 km/h. Nízke ťažisko zaručuje, že jazda je vhodná do mesta. Celkovo má tento stredne veľký skúter hmotnosť 193 kg.

Nmoto je výrobca motocyklov na zákazku so sídlom na Floride a jeho výtvory sa neustále objavujú v prestížnych múzeách, na festivaloch a podujatiach, ako je Concorso d’Eleganza Villa d’Este a podobne. V súčasnosti má v ponuke osem modelov a Golden Age je jedným z nich.

Text a Foto: www.autoevolution.com

Nezávislý blog o všetkom čo ma zaujalo vo svete dizajnu, technológií, umenia a kultúry. 

Mohlo by sa Vám páčiť

Aston Martin Vantage

Aston Martin s hrdosťou predstavil nový model Vantage ktorý je najnovším prírastkom v kultovej rodovej línii.

House of Sound

House of Sound je dom v New Yorku, kde sú prezentované najlepšie audio produkty od spoločností McIntosh…