Technika

NIO EDEN

V rámci svojej magisterskej práce na univerzite Hochschule Pforzheim navrhol vtedajší študent Joonyoung Koo koncepčný projekt EDEN, auto inšpirované umelou inteligenciou a autonómnymi vozidlami. „Projekt EDEN sa zaoberá tým, ako môže vozidlo prinavrátiť ľuďom slobodu v rámci filozofie značky NIO a estetiky dizajnu a vytvoriť nový vzťah medzi človekom, prírodou a umelou inteligenciou,“ hovorí Koo.

Zatiaľ čo exteriér môže ohúriť pozorovateľov svojou estetikou, Koo spája dvere a strešné okno do širokého vchodu, ktorý sa posúva a odhaľuje priestranný a kúpeľný interiér NIO EDEN. Vďaka jeho prístupu sú dvere, okná a strešné okno spojené do jedného mechanizmu. Jediným kliknutím sa dvere otvoria a v okamihu, keď sa odhalí vnútro, pasažierov privítajú dve sklopené sedadlá. Interiér odetý do jemnej ružovej farby vzbudzuje na začiatku prívetivú atmosféru.

RMedzi sedadlami, ktoré vyzerajú ako v kine, sa objaví otočný glóbus. Koo si ho predstavuje ako ovládanie a radenie NIO EDEN, prepínač medzi pohlcujúcim zážitkom z jazdy a zaparkovaným oddychom pri leňošení. ‚V genéze ľudstva bolo ľudstvo plne integrované s matkou Zemou a užívalo si nekonečnú mobilnú slobodu v nekonečnom plochom priestore. Táto počiatočná forma nomádskeho života bola pre ľudstvo konceptom prvotnej mobility, ktorý sa vryl do našej DNA ako jeden z prvotných inštinktov,‘ hovorí Koo, ktorý teraz pracuje ako dizajnér exteriéru pre NIO.

Text a Foto: www.behance.net

Nezávislý blog o všetkom čo ma zaujalo vo svete dizajnu, technológií, umenia a kultúry. 

Mohlo by sa Vám páčiť

Lamborghini Urus SE

Automobili Lamborghini otvára novú kapitolu svojej histórie modelom Urus SE, prvou hybridnou plug-in verziou…

Beosystem 9000c

Bang & Olufsen oznámila, že uvádza novú verziu svojho šesťdiskového CD prehrávača Beosystem 9000c.

Pagani Alisea

Pagani Alisea je koncept vozidla vytvorený študentmi magisterského štúdia dopravného dizajnu na IED Turín…

MG EXE181

Spoločnosť MG bude v Pekingu na Auto China 2024 prezentovať koncept EXE181, elektrický hypercar…