Architektúra

Hotel Morpheus

Najobľúbenejšia ázijská zábavná destinácia Macao privítala v roku 2017 viac ako 32 miliónov turistov, pričom počet návštevníkov každoročne rastie. City of Dreams sa nachádza v meste Cotai v Macau a je popredným integrovaným rezortom vrátane kasína, dvoch divadiel, nákupnej štvrte, 20 reštaurácií a štyroch hotelov.

Dizajn hotela Morpheus od Zaha Hadid Architects, definovaný plynulými formami v rámci bohatých čínskych tradícií nefritového rezbárstva, spája dramatické verejné priestory a veľkorysé izby pre hostí s inovatívnym inžinierstvom a formálnou súdržnosťou.

Hotel je koncipovaný ako vertikálne vytlačenie jeho obdĺžnikového pôdorysu, v jeho strede je vyrezaná séria dutín, ktoré vytvárajú mestské okno spájajúce vnútorné spoločenské priestory hotela s mestom a vytvárajúce sochárske formy, ktoré definujú verejné priestory hotela.

V hoteli Morpheus, ktorý je na úrovni terénu prepojený s okolitým trojpodlažným pódiom rezortu City of Dreams, sa nachádza 770 izieb, apartmánov a sky villas a jeho súčasťou sú aj občianske priestory, priestory na stretnutia a podujatia, herne, lobby atrium, reštaurácie, kúpele a strešný bazén, ako aj rozsiahle zázemie a pomocné priestory.

Text a Foto: www.zaha-hadid.com

Nezávislý blog o všetkom čo ma zaujalo vo svete dizajnu, technológií, umenia a kultúry. 

Mohlo by sa Vám páčiť

Chata Lopez Lookout

Nedávno dokončená chata Lopez Lookout od ateliéru Heliotrope Architects je príkladom vynaliezavého dizajnu.

Sunglider

Projekt Sunglider Smart Uberground Metro je zameraný na modernizáciu verejnej dopravy vo veku adaptability…

Záhrada Bodnant

Záhrada Bodnant, ležiaca nad riekou Conwy a s výhľadom na pohorie Eryri (Snowdonia), je jedným z najkrajších…