Technika

Kingston Custom Good Ghost

DIRK OEHLERKING má v portfóliu neuveriteľné modely, ale sú dva stroje, ktoré vyčnievajú. Sú to White PhantomBlack Phantom – dva klasické boxery BMW s vynikajúcou ručne tvarovanou karosériou a nezvyčajnou atmosférou art deco.

Dirk označuje svoje Phantomy za „dva, ktoré patria k sebe, ako Jin a Jang“. Z týchto dvoch sa však teraz stali tri, keďže z dielne Kingston Custom v Gelsenkirchene vychádza ďalší Phantom. Good Ghost je pozoruhodná konštrucia, ktorá si berie príklad zo svojich súrodencov, ale pozdvihuje štýl do závratných výšok.

Dirk v skutočnosti nikdy neplánoval postaviť tretí Phantom. Pôvodne chcel postaviť len jeden, ale požiadavka prišla zo zdroja, ktorý sa nedal ignorovať: od známeho mecenáša a zberateľa motocyklov na zákazku Bobbyho Haasa.

„V roku 2019 sa v Haasovom moto múzeu v Dallase konala jazda distingvovaných džentlmenov,“ hovorí Dirk. „Biely Phantom a čierny Phantom boli v ten víkend hlavnou atrakciou v múzeu. To ma veľmi poctilo a dojalo.“

Dirk použil BMW R80 ako základ pre prvé dva Phantomy, ale tentoraz získal BMW R100 RS z roku 1980. A rovnako ako predtým sa rozhodol zachovať podvozok prevažne sériový, s jednou významnou výnimkou. Vymenil tu kyvné rameno s hriadeľovým pohonom za jednotku BMW „Monolever“ s jedným tlmičom, vybavenú tlmičom YSS.

Text a Foto: www.kingston-custom.de

Nezávislý blog o všetkom čo ma zaujalo vo svete dizajnu, technológií, umenia a kultúry. 

Mohlo by sa Vám páčiť

Aston Martin Vantage

Aston Martin s hrdosťou predstavil nový model Vantage ktorý je najnovším prírastkom v kultovej rodovej línii.

House of Sound

House of Sound je dom v New Yorku, kde sú prezentované najlepšie audio produkty od spoločností McIntosh…