Architektúra

Botanická záhrada v Christchurch

Botanická záhrada v Christchurch na Novom Zélande, ktorá bola založená v roku 1863 vysadením anglického duba, sa z malého začiatku stala obľúbeným cieľom mnohých návštevníkov. V priebehu rokov sa prírodné mokrade a pieskové duny premenili na elegantne upravený park s rozlohou 21 hektárov s viac ako 10 rôznymi záhradami orámovanými vzrastlými stromami a rozľahlými trávnikmi, ktoré sa väčšinou nachádzajú v slučke rieky Avon.

Ak vstúpite z ulice Rolleston Avenue vedľa Canterburského múzea, prejdete okolo každoročných výstav záhonov a cez lúčny trávnik do ružovej záhrady. Zbierka moderných a kultivarových ruží po väčšinu roka vytvára pestré a voňavé miesto. K ružovej záhrade prilieha novozélandská záhrada, ktorá predstavuje pôvodné druhy. V komplexe zimnej záhrady je možné vidieť všetko od kaktusov a sukulentov až po tropické orchidey a mäsožravé rastliny.

Botanická záhrada v Christchurch je otvorená každý deň od 7:00 a vstup je bezplatný. V návštevníckom centre botanických záhrad, ktoré je otvorené denne od 8.30 do 17.00, sa nachádza obchod so suvenírmi s množstvom výrobkov z miestnych zdrojov, z ktorých mnohé majú botanickú tematiku, ako aj kaviareň a stála interaktívna výstava.

Text a Foto: christchurch-botanic-gardens

Nezávislý blog o všetkom čo ma zaujalo vo svete dizajnu, technológií, umenia a kultúry. 

Mohlo by sa Vám páčiť

Chata Lopez Lookout

Nedávno dokončená chata Lopez Lookout od ateliéru Heliotrope Architects je príkladom vynaliezavého dizajnu.

Sunglider

Projekt Sunglider Smart Uberground Metro je zameraný na modernizáciu verejnej dopravy vo veku adaptability…

Záhrada Bodnant

Záhrada Bodnant, ležiaca nad riekou Conwy a s výhľadom na pohorie Eryri (Snowdonia), je jedným z najkrajších…