Produkty

Vitra

Vitra je švajčiarska rodinná nábytkárska spoločnosť so sídlom v Birsfeldene vo Švajčiarsku. Je výrobcom diel mnohých nábytkových dizajnérov. Vitra je známa aj dielami významných architektov, ktoré tvoria jej priestory vo Weil am Rhein v Nemecku, najmä Vitra Design Museum.

Keď sa predmet Vitra dostane do domácnosti, kancelárie alebo verejného priestoru, už má za sebou dlhý príbeh. Príbeh dizajnéra, ktorý v spolupráci so spoločnosťou Vitra začína zdanlivo nekonečný proces vývoja plný pokusov a omylov. Jeden z výrobných prístupov, kde detaily nie sú detailmi, ale tým, čo tvorí kvalitu vášho nového kúsku. A vy tento príbeh posúvate ďalej a obohacujete ho o príbehy svojho vlastného priestoru.

Príbeh spoločnosti Vitra sa začal v roku 1953, keď Willi Fehlbaum, zakladateľ spoločnosti Vitra, objavil počas cesty do USA stoličky navrhnuté CharlesomRayom Eamesovcami a rozhodol sa stať výrobcom nábytku. Krátko nato sa s dizajnérskou dvojicou stretol osobne a nadviazal trvalé priateľstvo, ktoré odvtedy formuje spoločnosť.

Vitra spolupracuje s nezávislými „autormi“ – predovšetkým s dizajnérmi, ale aj s architektmi a grafikmi. To, čo odlišuje prácu týchto ľudí od práce iných dizajnérov, je skutočnosť, že ich osobný odtlačok a pohľad sa odráža v každom ich výrobku.

Text a Foto: www.vitra.com

Nezávislý blog o všetkom čo ma zaujalo vo svete dizajnu, technológií, umenia a kultúry. 

Mohlo by sa Vám páčiť

SAGA HoloBike

Dizajnérska agentúra LAYER navrhla a skonštruovala HoloBike pre spoločnosť SAGA, prvý holografický…

Lampa ARKW

Základná oblúkovitá štruktúra lampy ARKW zo španielskeho dizajnérskeho štúdia Puig Migliore je fragmentovaná…

Hermès Maison 2024

Kolekcia Hermès Maison na Milan Design Week 2024 nás pozýva, aby sme vystúpili z času – a zároveň…

mmcité Morse

Kolekcia Morse od spoločnosti mmcité sa skladá z rozmanitých tvarov a dĺžok, ktoré podtrhujú…