Technika

Diodra S3

Európsky start-up Diodra má nový jednoduchý bambusový mestský ebike S3, ktorý nazýva „najľahší ebike na svete“ vyrobený z dreva. Diodra S3 váži necelých 15,5 kg a je postavený na laminovanom bambusovom ráme vyrobenom v EÚ, ktorý je spojený s motorom a batériou typu „všetko v jednom“ v zadnom náboji, s remeňom Gates alebo bežným reťazovým pohonom. A pre jazdcov, ktorí hľadajú ešte ľahší bicykel poháňaný pedálmi, je k dispozícii bežný prímestský bicykel M8 s vnútorne reťazeným zadným nábojom Alfine namiesto motora v náboji…

Diodra je navrhnutá a vyrábaná v Rumunsku a nie je to práve začínajúci podnik. Namiesto toho je to najnovší vývoj projektu bambusového dochádzkového bicykla, ktorý sa pripravuje približne od roku 2018. Predtým pod názvom Veltra bicykle s ráfikovými brzdami. Koncept zostal zachovaný, ale bicykle sa v tejto najnovšej iterácii stali oveľa dokonalejšími. To, čo teraz dostanete, je jednoduchý rám s jednorýchlostnou kotúčovou brzdou vyrobený primárne z laminovaného bambusového rámu s delenými vzperami, na ktorých vediete remeň alebo reťaz.

Konštrukcia ebajku Diodra S3 je výnimočným modelom s deklarovanou hmotnosťou 15,45 kg pre veľkosť M. Jednorýchlostný motor s rozmermi 46x16T poháňa na zákazku vyrobený taiwanský bezkefový motor s výkonom 500 W a 300Wh batérie – všetko v zadnom náboji. Výkon je znížený na 250 W a rýchlosť obmedzená na 25 km/h, aby boli dodržané predpisy EÚ. K dispozícii sú 3 režimy podpory pedálov, pričom ekologický režim údajne zabezpečí dojazd 80 km. Diodra vkladá všetku elektroniku – od snímača krútiaceho momentu cez bezdrôtovú komunikáciu Bluetooth až po nabíjací port – do náboja, čím vytvára neuveriteľne elegantné usporiadanie.

Text a Foto: diodra.com

Nezávislý blog o všetkom čo ma zaujalo vo svete dizajnu, technológií, umenia a kultúry. 

Mohlo by sa Vám páčiť

Alpine Alpenglow Hy4

Alpine Alpenglow H4 2024 je funkčné testovacie vozidlo, ktoré bude mať svoju premiéru na pretekoch Le Mans v júni

Morgan Midsummer

Spoločnosti Pininfarina a Morgan sa spájajú pri tvorbe nového otvoreného karosárskeho vozidla Midsummer.

BMW XM Mystique Allure

BMW XM Mystique Allure je prvým vozidlom v histórii značky, pri ktorého návrhu boli použité materiály z oblasti vysokej

Aston Martin Vantage

Aston Martin s hrdosťou predstavil nový model Vantage ktorý je najnovším prírastkom v kultovej rodovej línii.