Technika

Datograph Perpetual Tourbillon Honeygold "Lumen"

Nemecká spoločnosť A. Lange & Söhne si tento rok zachovala predvídateľnú jednoduchosť. Žiadny veľký rozruch s úplne novým modelom sa nekoná a značka oznámila len novinky. Model Datograph Perpetual Tourbillon, prvýkrát predstavený v roku 2016, bol postavený na modeli Datograph Perpetual, ktorý zasa rozšíril model Datograph Up/Down. Pre Watches and Wonders 2024 značka po prvýkrát odieva trojkompozičné hodinky do svojho patentovaného medeného zlata a dáva im luminiscenciu. Toto sú hodinky A. Lange & Söhne Datograph Perpetual Tourbillon Honeygold „Lumen“.

Nové puzdro Datograph Perpetual Tourbillon je ponúkané v 18-karátovom zlate značky Honeygold, patentovanej zlatej zliatine, ktorá je tvrdšia a opotrebovanejšia ako žlté zlato, ale chýba jej červenosť ružového zlata. Samotné puzdro má kombináciu brúseného a lešteného povrchu a zafírového sklíčka s priemerom 41,5 mm a hrúbkou 14,6 mm. To je určite na nosenie mierne objemné, ale vzhľadom na množstvo komplikácií sa to zdá byť primerané.

Ciferník pôvodného modelu bol čierny, potom bol v roku 2019 predstavený model Salmon, ale teraz sa do hodiniek dostala teatrálnosť. Rovnako ako všetky modely „Lumen“ je ciferník tvorený zafírovým sklíčkom, s dymovou povrchovou úpravou a luminiscenciou. Vzhľadom na zaradenie večného kalendára a chronografu ide o pochopiteľne preplnený ciferník, hoci Lange vynechal rezervu výkonu, ktorá sa predtým nachádzala v oblúku medzi 9. a 10. hodinou.

Hodinky Lumen patria k tomu najodvážnejšiemu, čo Lange robí. Značka nie je známa tým, že by príliš riskovala alebo bola veľmi odvážna. Bol to šok, keď ustúpila tlaku trhu a vydala športové hodinky Odysseus, a okrem toho sú Zeitwerk pravdepodobne najbláznivejšie (ak nie najkomplikovanejšie) hodinky, ktoré značka vyrába. Takže keď zadymí ciferník a pokryje ho luminiscenčnou vrstvou, počíta sa to ako niečo odvážne. Cena hodiniek A. Lange & Söhne Datograph Perpetual Tourbillon Honeygold „Lumen“ nebola v čase publikovania k dispozícii a značka ju uvádza ako „Na požiadanie“.

Text a Foto: www.alange-soehne.com

Nezávislý blog o všetkom čo ma zaujalo vo svete dizajnu, technológií, umenia a kultúry. 

Mohlo by sa Vám páčiť

Alpine Alpenglow Hy4

Alpine Alpenglow H4 2024 je funkčné testovacie vozidlo, ktoré bude mať svoju premiéru na pretekoch Le Mans v júni

Morgan Midsummer

Spoločnosti Pininfarina a Morgan sa spájajú pri tvorbe nového otvoreného karosárskeho vozidla Midsummer.

BMW XM Mystique Allure

BMW XM Mystique Allure je prvým vozidlom v histórii značky, pri ktorého návrhu boli použité materiály z oblasti vysokej

Aston Martin Vantage

Aston Martin s hrdosťou predstavil nový model Vantage ktorý je najnovším prírastkom v kultovej rodovej línii.