Produkty

Nike Athlete Imagined Revolution

V Paríži spoločnosť Nike práve predstavila niekoľko prototypov obuvi Air v rámci svojej globálnej kampane Nike: On Air. Na pódiu bolo niekoľko najlepších olympijských športovcov značky vrátane Sha’Carri Richardsona a A’ja Wilsona, ktorí predviedli najnovšie inovácie Air v podobe obuvi a oblečenia. Každý z nich nesie značku AIR, ktorá je tu myslená ako skratka pre Athlete Imagined Revolution. Súbor predvádzaných prototypov kombinuje poznatky športovcov a dizajnérov, ako aj A.I.

Vystavený bol prototyp pre Victora Wembanyamu, ktorý sa vyznačoval silným sci-fi vplyvom, ktorý hrá do kariet jeho prezývke Alien. Viditeľná jednotka Air obsahuje pixelácie inšpirované kameňom na náhrdelníku, ktorý mal na sebe počas Draft Night v júni 2023. Opäť ide o predstavy možnej budúcej obuvi a dobre naznačujú, ako by mohla vyzerať podpisová obuv Nike Victor Wembanyama.

Wembyho výtvory boli len jednou z tucta predstavenej obuvi, pričom niekoľko z nich bolo pravdepodobne vyrobených s ohľadom na Richardsona a Wilsona. Aj keď ide len o beta verzie, koncepčné verzie, určite poskytujú náhľad na to, kam chce Nike smerovať s celým sortimentom výkonnostnej obuvi. Všetky boli vytvorené v Beavertone v štáte Oregon v centrále spoločnosti Nike a využívajú spomínané široké vplyvy, premosťujúc A.I., spätnú väzbu športovcov a údaje zo športového výskumného laboratória Nike.

Text a Foto: about.nike.com

Nezávislý blog o všetkom čo ma zaujalo vo svete dizajnu, technológií, umenia a kultúry. 

Mohlo by sa Vám páčiť

SAGA HoloBike

Dizajnérska agentúra LAYER navrhla a skonštruovala HoloBike pre spoločnosť SAGA, prvý holografický…

Lampa ARKW

Základná oblúkovitá štruktúra lampy ARKW zo španielskeho dizajnérskeho štúdia Puig Migliore je fragmentovaná…

Hermès Maison 2024

Kolekcia Hermès Maison na Milan Design Week 2024 nás pozýva, aby sme vystúpili z času – a zároveň…

mmcité Morse

Kolekcia Morse od spoločnosti mmcité sa skladá z rozmanitých tvarov a dĺžok, ktoré podtrhujú…