Technika

Rozsiahla aktualizácia: EQS

Od uvedenia na trh Mercedes-Benz neustále vyvíjal model EQS a jeho súrodencov. V roku 2024 dostáva model EQS mimoriadne rozsiahly balík aktualizácií. Elektrická vlajková loď prichádza s dojazdom dlhším až o 82 kilometrov, novým krytom chladiča s chrómovými aplikáciami a vztýčenou hviezdou Mercedes na prednej maske, ako aj s ešte väčším komfortom vzadu.

EQS už predtým patril medzi elektromobily s najdlhším dojazdom. Vďaka zvýšenej kapacite batérie zo 108,4 na 118 kWh sa maximálny dojazd modelu EQS 450 4MATIC zvýši zo 717 na 799 kilometrov.

Charakteristickým znakom vozidiel Mercedes-EQ je čierna maska chladiča, ktorá plynulo nadväzuje na svetlomety. Túto nezávislú tvár teraz dizajnéri zdokonalili pre model EQS: Elektrická vlajková loď je štandardne vybavená novým krytom chladiča s chrómovými aplikáciami v rámci línie Electric Art Line.

Systém MBUX Hyperscreen je teraz štandardnou výbavou modelu EQS. Tri displeje tu takmer plynulo prechádzajú jeden do druhého a vytvárajú pás obrazovky široký viac ako 141 centimetrov. Tepelné čerpadlo, ktoré je teraz súčasťou štandardnej výbavy, zvyšuje komfort a účinnosť klimatizácie. Odpadové teplo z elektrického pohonu (meniča a elektromotora) a vysokonapäťovej batérie sa môže využívať na vykurovanie interiéru. Tým sa enormne znižuje potreba batériového napájania kúrenia a zvyšuje sa dojazd.)

Text a Foto: media.mercedes-benz.com

Nezávislý blog o všetkom čo ma zaujalo vo svete dizajnu, technológií, umenia a kultúry. 

Mohlo by sa Vám páčiť

Morgan Midsummer

Spoločnosti Pininfarina a Morgan sa spájajú pri tvorbe nového otvoreného karosárskeho vozidla Midsummer.

BMW XM Mystique Allure

BMW XM Mystique Allure je prvým vozidlom v histórii značky, pri ktorého návrhu boli použité materiály z oblasti vysokej

Aston Martin Vantage

Aston Martin s hrdosťou predstavil nový model Vantage ktorý je najnovším prírastkom v kultovej rodovej línii.

House of Sound

House of Sound je dom v New Yorku, kde sú prezentované najlepšie audio produkty od spoločností McIntosh…