Architektúra

Marisfrolg Campus Shenzhen

Marisfrolg Campus, ktorý sa nachádza v Shenzhene, je hlavným epicentrom módneho priemyslu v Číne a môže sa pochváliť sériou vzájomne prepojených krivkových štruktúr, ktoré stelesňujú ladné pohyby vtáka v lete – symbol ašpirácií klienta na živú a prosperujúcu budúcnosť.

Za podmanivý vzhľad budovy, ktorá sa zdá byť beztiažová a vznáša sa, vďačí starostlivo vybraným materiálom, ktoré ju ukotvujú k zemi. Harmonická zmes kameňa, recyklovaných tehál a vyradených keramických obkladačiek, ktoré pochádzajú z miestnych zdrojov, vnáša do stavby pocit uzemnenia a zároveň je ukážkou umenia obnovenej ručnej výroby. Okolité záhrady sú tiež premyslene navrhnuté tak, aby inšpirovali a povzbudzovali zamestnancov.

Vstupné átrium slúži ako centrum, ktoré spája butikový hotel, reštaurácie a vlajkové obchody, a to všetko sa nachádza pod rozsiahlym soláriom, ktoré poskytuje tieň hotelu a dizajnérskym štúdiám Atrium. Módnych nadšencov poteší módne mólo, ktoré vyžaruje z átria a je chránené formou strechy pripomínajúcou list.

Okolité jazierko na severnom obvode je viac než len malebným prvkom. Slúži aj na funkčné účely, zachytáva dažďové zrážky zo strechy, nasáva prevládajúci vietor a využíva ho ako pasívny chladiaci systém pre celý komplex. Vďaka bezproblémovému spojeniu estetiky a udržateľného dizajnu je areál Marisfrolg skutočným skvostom, ktorý ponúka osviežujúci a jedinečný zážitok pre tím Marisfrolg aj návštevníkov.

Text a Foto: www.vanbrandenburg.co.nz/

Nezávislý blog o všetkom čo ma zaujalo vo svete dizajnu, technológií, umenia a kultúry. 

Mohlo by sa Vám páčiť

Zámok Miramare

V regióne Friuli-Venezia Giulia v Terste sa nachádza nádherný biely zámok Miramare s výhľadom na more.

Carolside

Carolside sa považuje za jednu z najlepších súkromných záhrad v Škótsku a je najznámejšia svojou…

Most G Clef

Most G Clef sa klenie cez rieku Bailu a spája mesto Bailu na východnom brehu s modernou hudobnou halou…

Ribbon Chapel

Ribbon Chapel je svadobná kaplnka stojaca v záhrade rezortného hotela „Bella Vista Sakaigahama“ v meste…

Arne Maynard

Ústredným prvkom práce Arneho Maynarda ako záhradného dizajnéra je jeho schopnosť identifikovať…