Interiér

Warren Street Hotel

Hotel Warren Street sa nachádza v pulzujúcej a kreatívnej štvrti Tribeca na Manhattane a je oslavou súčasného umenia a dizajnu, pričom každý centimeter je radostne naplnený zmyslom pre zábavu a láskou Kiti Kempovej k rozprávaniu príbehov.

Tento excentricky očarujúci hotel je tretím hotelom v New Yorku Tima a Kit Kempovcov, ktorí vlastnia aj The Crosby Street v SoHo a The Whitby v Midtowne. „Hotel má veľkú osobnosť,“ hovorí Kit, ktorá navrhla hotel Warren Street spolu so svojimi dvoma dcérami. „Vždy hovoríme, že farba robí človeka šťastným – okorení jeho život.“ Práve ona rozhodla o výraznom exteriéri: „Mali sme pocit, že naša budova musí vrátiť do života slnko, preto sme sa rozhodli pre letnú modrú oblohu s jasne žltým klobúkom, ktorý sedí na vrchole budovy,“ hovorí.

V hoteli na Warren Street sa nachádza viac ako 800 diel od umelcov ako Wendell Castle, Gareth Devonald Smith, Martha Freud, Tony Cragg a Christian Mohaded. Mnohé z diel vznikli na objednávku, ktorej realizácia trvala niekoľko rokov. Napríklad v hotelovej „Oranžérii“, kde sa podáva popoludňajší čaj, ležia Freudovej porcelánové hrnce pod liatym bronzovým lustrom s magnóliou, zatiaľ čo steny zdobí keramika Robina Jacka.

Všetkých 69 izieb pre hostí je navrhnutých inak, ale v niekoľkých z nich sa nachádzajú jemné botanické výtlačky – snaha manželov Kemppovcov vniesť prírodu do husto zastavaného mestského prostredia. Väčšina apartmánov má aj plne upravené záhradné terasy s trávou, kvetmi a stromami. „Môžete sedieť a obdivovať z obývačky apartmánu, alebo dokonca sedieť vo vani a vychutnávať si pozorovanie rastúcich kvetov,“ hovorí Kit.

Text a Foto: kitkemp.com

Nezávislý blog o všetkom čo ma zaujalo vo svete dizajnu, technológií, umenia a kultúry. 

Mohlo by sa Vám páčiť

Meet Tree Ginza

Návrh Naruse Inokuma Architects bol určený pre obchod v tokijskej Ginze, ktorý otvorila značka Meet Tree.

Sasha Bikoff

Sasha Bikoff, podľa New York Post „dekoratérka pre dobre situované milénium na Manhattane“…